ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhului României a transmis un mesaj de condoleanțe Casei Regale după cea a aflat vestea care a îndurerat întreaga țară, după trecerea la cele veșnice a Reginei Ana.

Avocatul Casei Regale a României, Adrian Vasiliu, a anunțat că Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș.

Iată mesajul Patriarhului României:

”Majestății Sale Regale, Regelui Mihai I al României,

Alteței Sale Regale, Principesei Moștenitoare Margareta,

Familiei Regale a României,

Am aflat cu întristare despre trecerea din această viață a Majestății Sale Regina Ana a României, la venerabila vârstă de 92 de ani, în spitalul din Morges (Elveția).

Discretă și distinsă, Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne în conștiința poporului român drept un model de curaj, noblețe și modestie,  susținătoare permanentă a demersurilor Majestății Sale Regelui Mihai I al României în slujirea neamului românesc, atât în anii grei ai exilului, cât și la revenirea în țară.

În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem părintești condoleanțe Familiei Regale a României și tuturor celor care au cunoscut-o și prețuit-o pe Majestatea Sa Regina Ana.

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul Majestății Sale Regina Ana a României în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântare pentru membrii îndurerați ai Familiei Regale și pentru toți cei îndoliați,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”