Întâlnirea Tinerilor Ortodocși 2018 (ITO 2018) a continuat sâmbătă cu Sfânta Liturghie ocazionată de marele praznic al Nașterii Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, așa cum mai este cunoscută în popor. Interesant este că slujba a avut loc în incinta Muzeului Astra din Sibiu.

La finalul slujbei, s-au citit câteva mesaje din partea liderilor Bisericilor ortodoxe invitate la eveniment. Unul dintre cele mai interesante i-a aparținut ÎPS Hrisostom, arhiepiscopul  Noii Justiniane și Ciprului, liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

Printre altele, acesta s-a referit și la tendințele de a pune etnia deasupra credinței sau dimpotrivă, de a nivela orice identitate. Ambele sunt respinse de Biserica Ortodoxă.

„Unitatea e asigurată atunci când rămânem uniți cu Hristos și cu Biserica. Apostolul neamurilor ne învață că pentru a păstra unitatea oferită de Sfântul Duh, atunci trebuie să fim umili, să ne tratăm cu dragoste unul pe altul, pentru că toți formăm un singur trup în Biserică. De-accea, toți creștinii ortodocși formează un tot, indiferent de etnia, rasa, limba sau rangul lor social. Biserica respinge etnofiletismul, dar nici nu acceptă cosmopolitismul fără stat care nivelează totul. În Biserică, toți trăim ca unul, dar în același timp ca ființe unice, irepetabile.


Întâlnirea de-aici demonstrează că toți putem să ne păstrăm identitatea, dar să ne unim în Biserică”, a fost mesajul trimis de ÎPS Hristostom pentru participanții la ITO 2018.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.