ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis o scrisoare Academiei Române după ce a aflat de moartea președintelui acestei instituții, profesorul Ionel Valentin Vlad, precizând că acesta a fost „un exemplu de simț civic, de devotament profesional și de rigoare academică".

„Am aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice, în Ajunul Nașterii Domnului, a președintelui Academiei Române, profesorul Ionel Valentin Vlad. Suflet delicat și spirit de oțel, președintele Academiei a fost un exemplu de simț civic, de devotament profesional și de rigoare academică. În spatele discreției sale, atât de contrastantă cu societatea contemporană, Ionel Valentin Vlad a fost modern în gândire și tânăr în aspirații. Coroana Română a fost unul dintre idealurile pe care le-a slujit cu grație și devotament. Condoleanțe doamnei Vlad și familiei îndoliate! Dumnezeul să-l odihnească în pace", se arată în scrisoarea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, adresată Academiei Române la aflarea veștii trecerii la cele veșnice a profesorului Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române.

Academicianul Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, după o grea suferință, potrivit unui anunț al forului cultural și științific.

Miercuri, trupul neînsuflețit al academicianului Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Academicienilor.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a fost ales președintele Academiei Române în 2014, după ce, în perioada 2010 - 2014, a fost vicepreședinte al acestui for.