ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Ignatie, episcopul Hușilor, a trasnmis un mesaj credincioșilor cu ocazia sărbătorii Sfintelor Paști. Astfel, ierarhul a afirmat că lumina după care oamenii aleargă în noaptea Învierii Mântuitorului ar trebui păstrată în suflet de credincioși și transpusă în viața de zi cu zi.

„În momentul în care oamenii sunt invitați la această lumină ei se îmbulzesc să o primească. Aș spune că ar fi extraordinar ca și în viața de zi cu zi să te îmbulzești să primești lumina. Păstrează această îmbulzeală, dacă este autentică, în traiul tău cotidian! Aleargă după lumină! Să dorești lumina! Dacă știu să-și păstreze chipurile luminate în viața de zi cu zi, așa cum sunt de frumos luminate de lumânările pe care le țin în mână la slujba de Înviere, înseamnă că au surprins esența, înseamnă că știu pentru ce au venit la Înviere. (...) Mai este încă o imagine superbă: dacă e o vreme mai neprielnică, toată lumea are o grijă deosebită în a-și păstra lumânarea, lumina aceea care trebuie să ardă. Transpus în plan spiritual, ar fi bine dacă ne-am strădui să menținem această lumină a sufletului nostru, ca ea să nu fie stinsă de viforul urii, de păcatul răutății, al meschinăriei, al corupției", a declarat episcopul Hușilor, pentru Agerpres.

PS Ignatie a mai vorbit despre faptul că multe persoane merg la Înviere doar pentru a lua lumină, nu și pentru a sta la slujbă și a spus că acest lucru, chiar dacă poate fi supărător pentru preoți, reprezintă începutul unui dialog al omului cu Dumnezeu.

„Este o dramă pentru un slujitor când vede curtea unei biserici plină ochi de oameni, aceștia iau lumina și dintr-odată cei mai mulți pleacă și rămâi cu un buchet de oameni ce stau la întreaga slujba a Învierii. Dar eu vreau să văd partea frumoasă și de bine a fiecărui om și mă bucur că ei se gândesc ca în noaptea de Înviere să vină măcar să ia acea lumină. Ar fi extraordinar dacă ar vedea și ar înțelege cu adevărat semnificația acelei lumini pentru care ei și-au făcut timp și au venit în miez de noapte. Aici este problema: de percepție și de înțelegere a acestei lumini. Eu am mai afirmat în fața credincioșilor în anumite slujbe din noaptea de Înviere că mă bucur pentru ei că sunt oameni ai Învierii, fiindcă ei vin doar la Înviere. Și atunci este un punct de plecare în dialog, chiar dacă vin exclusiv să ia lumină", a explicat episcopul Hușilor