ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sfintele Paști ne prezintă biruința lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului și asupra morții, prin urmare ele sunt sărbătoarea vieții veșnice, a luminii veșnice și a bucuriei veșnice în iubirea Preasfintei Treimi, afirmă patriarhul Daniel, într-un mesaj transmis credincioșilor și clerului.

„De aceea, în noaptea de Paști și în toată perioada pascală, timp de 40 de zile, cântăm troparul: 'Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le'. De asemenea, cântăm: 'Acum toate s-au umplut de lumină: și cerul și pământul și cele de sub pământ' sau 'Să se veselească cele cerești și să se bucure cele pământești, că a făcut biruință cu brațul Său Domnul'", se menționează în mesaj.

Patriarhul Daniel îndeamnă ca, în aceste zile, să aducem lumină în familiile celor săraci și bolnavi.

„În aceste zile de lumină, pace și bucurie, primite de la Hristos-Domnul, suntem chemați să arătăm lumină, pace și bucurie, în familie și în societate, mai ales ajutând pe cei bolnavi, pe orfani, pe bătrâni, pe săraci și pe cei care sunt însingurați și întristați. Să nu uităm nici pe românii care se află printre străini, ci să-i purtăm în rugăciunile și în iubirea noastră", mai spune patriarhul.

Cu prilejul Sfintelor Paști, PF Daniel adresează „tuturor doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, dimpreună cu salutul pascal: Hristos a înviat!".