ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România la data de 1 iunie, ca și în alte aproximativ 50 de țări. Pe lângă sărbătoarea decretată de Stat, copiii și familiile lor se bucură și de o sărbătoare a Bisericii.
 
Sinodul B.O.R. a stabilit în 2009 ca prima duminică din luna iunie să fie dedicată în Patriarhia Română tuturor mamelor, taților și copiilor acestora care sunt crescuți și educați în lumina credinței în Dumnezeu. În 2019, cele două sărbători, laică și bisericească, au loc consecutiv, formând un weekend al părinților și copiilor, al familiei creștine, informează Agenția de Știri Basilica

În întâmpinarea celebrării copilăriei și a valorilor Familiei, Patriarhul României a adresat un mesaj părinților, copiilor și tinerilor care fac parte din familia extinsă a Bisericii. 

„Într-o lume supusă mereu schimbărilor, îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Matei 19, 14) ne arată că educația creștină a copiilor și a tinerilor devine datorie sfântă pentru Familie, Școală și Biserică.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și a Duminicii Părinților și Copiilor, adică a familiei creștine, îi îndemnăm pe părinți să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să cultive credința, speranța și dragostea, libertatea de a face binele, nu răul, să aducă bucurie celor din jurul lor, să prețuiască spiritualitatea și tradițiile poporului român, oriunde s-ar afla.

De asemenea, îi îndemnăm pe copii să iubească mai mult pe părinții și dascălii lor, să se roage pentru ei și să le arate recunoștință.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat, să lumineze și să umple de pace și bucurie sufletele părinților, ale copiilor, ale tinerilor și ale tuturor celor ce îi ajută pe aceștia să fie o binecuvântare pentru poporul român!”, a transmis Patriarhul Daniel în mesajul său pastoral.

Biserica Ortodoxă Română a dedicat prima duminică din luna iunie tuturor mamelor, taților și copiilor creștin-ortodocși.