Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România la data de 1 iunie, ca și în alte aproximativ 50 de țări. Pe lângă sărbătoarea decretată de Stat, copiii și familiile lor se bucură și de o sărbătoare a Bisericii.
 
Sinodul B.O.R. a stabilit în 2009 ca prima duminică din luna iunie să fie dedicată în Patriarhia Română tuturor mamelor, taților și copiilor acestora care sunt crescuți și educați în lumina credinței în Dumnezeu. În 2019, cele două sărbători, laică și bisericească, au loc consecutiv, formând un weekend al părinților și copiilor, al familiei creștine, informează Agenția de Știri Basilica

În întâmpinarea celebrării copilăriei și a valorilor Familiei, Patriarhul României a adresat un mesaj părinților, copiilor și tinerilor care fac parte din familia extinsă a Bisericii. 

„Într-o lume supusă mereu schimbărilor, îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Matei 19, 14) ne arată că educația creștină a copiilor și a tinerilor devine datorie sfântă pentru Familie, Școală și Biserică.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și a Duminicii Părinților și Copiilor, adică a familiei creștine, îi îndemnăm pe părinți să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să cultive credința, speranța și dragostea, libertatea de a face binele, nu răul, să aducă bucurie celor din jurul lor, să prețuiască spiritualitatea și tradițiile poporului român, oriunde s-ar afla.

De asemenea, îi îndemnăm pe copii să iubească mai mult pe părinții și dascălii lor, să se roage pentru ei și să le arate recunoștință.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat, să lumineze și să umple de pace și bucurie sufletele părinților, ale copiilor, ale tinerilor și ale tuturor celor ce îi ajută pe aceștia să fie o binecuvântare pentru poporul român!”, a transmis Patriarhul Daniel în mesajul său pastoral.

Biserica Ortodoxă Română a dedicat prima duminică din luna iunie tuturor mamelor, taților și copiilor creștin-ortodocși.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews