ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Daniel, a trimis un mesaj de condoleanțe pentru familia profesorului și academicianului Dinu Giurescu, cel care a trecut ieri la cele veșnice.

Iată cuvântul Întâistătorului Bisericii Ortodoxe Române:

Am primit cu adâncă tristețe vestea trecerii din această viață, la venerabila vârstă de 91 ani, a profesorului de istorie și academicianului Dinu C. Giurescu, descendentul unei familii de mari istorici dedicați cercetării și scrierii „Istoriei Românilor”. 


Model de noblețe intelectuală și sufletească, mare patriot român și  fiu devotat al Bisericii Ortodoxe, domnul Dinu C. Giurescu va rămâne în memoria națională pentru numeroasele și valoroasele sale studii și lucrări în sfera largă a istoriografiei, în special cele de istorie a românilor și de artă românească.

 În aceste momente triste pentru familie și pentru toți cei care l-au cunoscut și prețuit, adresăm tuturor cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul lui în Împărăția Sa împreună cu drepții întru nădejdea Învierii de obște!  

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată și pentru toți cei îndurerați,  

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române