Vestea trecerii la Domnul a Stelei Popescu l-a întristat pe Patriarhul României, PF Daniel, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, publicat pe siteul Basilica.ro.

Patriarhul afirmă că Stela Popescu era o femeie credincioasă, care participa des la Sfânta Liturghie și care se comporta cu modestie în viața privată.

Iată comunicatul Patriarhului României:

„Am primit cu multă întristare vestea trecerii din această viață a Doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actrițe.

Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viața ei educația pe care a primit-o în copilărie, și anume: credința în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, și convingerea că Dumnezeu o iubește și o ocrotește mereu pe calea vieții, așa cum mărturisea ea însăși.

Preoții de la Parohia Icoanei din București, pe raza căreia se află locuința Doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actrița Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România și în străinătate, ci era și o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie.

Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoților, mai ales înainte de Crăciun și Bobotează, și avea pereții casei împodobiți cu foarte multe icoane. De multă vreme, și-a pregătit mormântul în cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soțul ei, Mihai Maximilian, decedat în decembrie 1998.

Suflet mare, actrița Stela Popescu se bucura în cartierul în care locuia de o apreciere deosebita din partea vecinilor, fiind prietenoasă și comunicativă. Nu făcea niciodată caz de renumele pe care l-a dobândit pe scena teatrului și a filmului românesc. Participa uneori la slujbele de parastas și la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, având o atitudine de simplă normalitate, nu de vedetă, iar în dialogul cu ceilalți manifesta echilibru și înțelepciune.

În aceste momente de întristare, pentru familia sa, pentru colegi și prieteni, dar și pentru toți românii care au apreciat-o și au admirat-o, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odinească sufletul roabei Sale Stela în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi!

Veșnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru toți cei îndoliați,
† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”