ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezbaterile încinse legate de așa zisa lege antilegionară sau legea împotriva memoriei, n-au putut lăsa indiferentă lumea sportului.

De altfel, este cunoscut faptul că suporterii echipelor de fotbal sunt printre cei mai implicați în problemele sociale ale țării. În acest context, suporterii echipei Dinamo au adus la stadion, pentru meciul cu Poli Timișoara, un banner pe care se putea citi: "Dictatura legii...rezistența memoriei". Partida s-a încheiat cu victoria lui Dinamo, scor 2-1.

Legea nr. 217/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, prevede pedepse de la 3 luni la 3 ani pentru cei care vor "promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe".

Criticii legii afirmă că textul actului normativ este evaziv, nu explică care sunt ideile, concepțiile sau doctrinele legionare. De asemenea, se iau ca reper verdictele date în timpul regimului comunist, atunci când foarte mulți oameni erau etichetați ca legionari, doar pentru că se opuneau regimului.