ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nepotul Regelui Mihai, Nicolae Medforth Mills, i-a urat bunicului său sănătate prin intermediul unei postări pe Facebook.

„Regele s-a gândit mereu la țara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, țara are datoria să se gândească la Regele ei. Multă sănătate, Majestate!”, a scris tânărul, căruia i-a fost retras în vara anului trecut titlul de prinț moștenitor.

Nicolae Medforth Mills a postat și o fotografie în care apare alături de fostul suveran, cu mesajul „Nihil Sine Deo!” („Nimic fără Dumnezeu”, motto-ul familiei regale Hohenzollern-Sigmaringen).

În august 2015, Regele Mihai i-a retras nepotului său titlul de „Principe al României”.

Nicolae Medforth Mills s-a declarat de acord cu hotărârea luată de Regele Mihai și a spus că nu se simțea comod cu toate rigorile pe care le impune o asemenea funcție.

„Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul țării și Casei noastre, precum și la rolul pe care eu îl pot avea în propășirea lor. Poziția de Principe al României și prezența în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viața pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestății Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile și principiile în alt mod”, spunea el.

Nicolae Medforth Mills a venit prima dată în România în 1992, pe când avea doar șapte ani. Atunci, și-a însoțit bunicul, Regele Mihai, la prima revenire în țară după exilul de 45 de ani impus de autoritățile comuniste.

Nicolae a devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010, când a împlinit 25 de ani. Fiu al Principesei Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, el era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României.

Reprezentanții Casei Regale au anunțat, miercuri, că Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv se va retrage din viața publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicală fiind "carcinomepidermoid metastazant”și "leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.