ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Paul Hitter a postat pe pagina sa de Facebook o întâmplare din urmă cu mai mulți ani, când lucra în construcții, și a explicat cum a reușit să-i câștige încrederea celui care l-a angajat, arătându-i că nu contează din ce țară ești, atât timp cât îți faci datoria.

„La prima mea ieșire din țară pe cont propriu, am lucrat la piscina unui milionar austriac, mare chirurg. Trebuia să îi punem o margine din piatră, să fie la nivel, tot tacâmul. Colegul meu, un individ de 55 de ani, din zona Moldovei. Eram zilieri. Când apărea chirurgul, colegul meu băga capul în pământ și spunea: fă-te că lucrezi. În ochii lui nu avea curaj să se uite. Urmarea? M-am uitat eu la el, cu nonșlanță. În fond, era un om ca și mine. Eu aveam nevoie de banii lui, și el avea nevoie de munca mea. Un schimb cinstit. Astfel, am început să și discutăm. Din discuție în discuție, au apărut și niște prăjituri, și niste sticle de apă, și cafele și sucuri.

Colegul meu de muncă de atunci este România de azi. O Românie care nu are curaj să își privească în ochi angajatorii. O Românie care spune săru'mâna cu căciula în mână străinilor. O Românie care are impresia că i se face un favor pentru că poate munci pentru alte țări Occidentale. Eu, cel de pe atunci, și de azi, din fericire, sunt România viitoare, o Românie posibilă! O Românie care își privește interlocutorul în ochi, care știe că interesele sunt de ambele părți, o Românie care se poate exprima de la egal la egal, o Românie care știe că locurile în această viață se pot schimba, și că în fond toți, dar absolut toți, suntem oameni. Milionari sau nu, americani sau nu, germani sau nu, toți suntem în principiu la fel. Cu o astfel de atitudine, vom munci pe bani nu pe degeaba, cu astfel de atitudine apar și prăjiturile oferite, și sucurile, cu care nu ne cumpără, apar ca un gest natural de apreciere.

Oamenii sunt la fel peste tot, cu un „fraier" te porti intr-un fel, cu un om cu atitudine te comporți altfel. Așa este și cu statele. Atitudine băieți, că nu suntem niște ciurli burli. Avem potențial, este cazul să ne recâștigăm locul”, a scris Paul Hitter.
 
Paul Hitter este și un editorialist incisiv, articolele sale publicate pe siteul ActiveNews putând fi citite aici.