Părintele prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu a conferențiat sâmbătă seară la Iași. Adevărata libertate înseamnă să îl ai pe Hristos, le-a spus părintele profesor miilor de tineri ortodocși aflați în Capitala Moldovei.

Conferința susținută de părintele Constantin Necula a debutat prin rugăciune. 6000 de tineri și-au unit glasurile și au rostit împreună rugăciunea Împărate Ceresc.

Apoi, părintele profesor și moderatorul evenimentului, Daniel Buzdugan, au mulțumit tinerilor prezenți în grădina Palas din Iași deoarece au venit să demonstreze că Biserica, în esență, nu este a  trecutului, ci este aparține prezentului, care este un viitor continuu.

Pr. Constantin i-a îndemnat pe tineri să părăsească lumea virtuală și să guste din bucuriile oferite de viață și de tinerețea trăită în Hristos.

„Libertatea și iubirea nu răspund la întrebarea ce, ci la întrebarea cine, iar răspunsul este Hristos. Adevărata libertate ține de capacitatea de a fi împreună cu El în permanență. Adevărata libertate înseamnă să îl ai pe Hristos. În seara aceasta vă mulțumesc că ați venit să mărturisiți că sunteți parte vie a Bisericii”, a spus părintele profesor.

Părintele a răspuns numeroaselor întrebări venite din partea tinerilor prezenți la Iași. Vorbind despre marginalizarea tinerilor credincioși în general și a fiilor de clerici în special, pr. Constantin i-a încurajat să sufere cu demnitate pentru Hristos: „Vreau să aveți convingerea că Hristos știe câte înjurături, câte miștouri, câte șuturi în fund ați luat pentru că sunteți fiii păzitorilor cheilor Împărăției Cerurilor”.

Părintele profesor le-a spus tinerilor că ei sunt apa cea vie din Biserică și i-a îndemnat să fie apărători ai acesteia. 

„Dovediți că vă pasă, rana Bisericii este și rana voastră, durerea Bisericii este și a voastră,” a evidențiat părintele profesor.

„Învățați să vă iertați este un alt îndemn al părintelui adresat tuturor. Aceasta este cea mai deplină libertate pe care ne-a dat-o Hristos: te iert.”

La întrebarea despre fostul preot buzoian Ilie Toader, părintele Necula a spus: „Îi doresc o întoarcere furtunoasă în Biserică, cu fruntea sus!”

Conferința s-a încheiat cu rugăciunile de seară rostite de tinerii prezenți la eveniment.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și are ca temă Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă participă mii de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews