ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Bănică, în vârstă de 9 ani, credea că a luat o banală răceală, însă simptomele ascundeau o boală gravă: leucemie limfoblastică acută. Acum viața lui atârnă de un fir de ață, iar speranța lui de a trăi depinde de un simplu SMS de 2 Euro la numarul 8832, cu textul Bogdan, care poate fi trimis din orice rețea de telefonie mobilă.

Coșmarul lui a început pe data de 20 mai 2016, când medicii credeau că durerile de cap i se trag de la răceală și i-au prescris un sirop pentru tuse. Cum tratamentul nu avea niciun efect, iar febra devenea din ce în ce mai pronunțată, părinții au decis să plece la București, acolo unde a și aflat cumplita veste. Timp de un an a efectuat chimioterapie în România, însă maladia nu dispărea din corp, ba din contră, avansa într-un ritm tot mai agresiv, până în punctul în care a recidivat.

Cum i s-a spus că nu mai are mari șanse de vindecare, fiind în situație critică, părinții nu au mai suportat vestea și au cerut ajutor disperat de la clinici din străinătate. Au ales să plece în Turcia, la Spitalul Medical Park din Istanbul, deoarece au auzit că mai mulți copii bolnavi de cancer și-au găsit acolo salvarea.

Pe data de 5 septembrie au ajuns la Istanbul în stare gravă, iar doctorii îl pregătesc pentru transplantul de măduvă, care i-ar putea salva viața. Costurile însă depășesc cu mult posibilitățile familiei - 120.000 de Euro (transplant, tratament și cazare pentru un an de zile).

„Vă rog din suflet, vă implor, nu vreau să rămân fără frate. Nu îmi pot închipui viața fără el, fără să mă joc cu el, să râd cu el, să-l iau în brațe. Fiecare clipă în compania lui este tot ceea ce îmi doresc de la viață. Nu îmi doresc nimic mai mult în viața asta decât să-l văd sănătos! Nu suntem bogați, însă iubirea pe care o purtăm pentru Bogdan sunt convinsa că o să învingă. Părinții mei nu au cerut niciodată ajutorul cuiva, ne-am descurcat mereu singuri și am avut mereu grijă unii de alții, însă suntem într-un moment în care ne este imposibil să luptăm singuri. Avem nevoie de oameni buni, de oameni cu suflet de aur care să doneze pentru viața frățiorului meu. Un simplu SMS de 2 Euro la 8832 cu textul Bogdan contribuie enorm la salvarea lui! Vă implor, nu mă lăsați fără frate!", a spus Raluca Bănică, sora lui Bogdan, în vârstă de 13 ani.

Donațiile mai pot fi făcute și prin card, Paypal, transfer bancar sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit, pe site-ul salveazaoinima.ro.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews