ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În acest an, după declarațiile liderilor politici, ar trebui să aibă loc Referendumul pentru Căsătorie, inițiativă pentru care aproape trei milioane de români au semnat acum mai bine de trei ani.

Camelia Lăzărescu, o româncă specializată în programare, a dorit să comunice colegilor săi din IT de ce este necesară această inițiativă democratică.

Împreună cu fina sa, doamna Lăzărescu a realizat un desen în care să explice această necesitate pe înțelesul IT-iștilor și a celor ce lucrează în domenii tehnice.
 

„Mi s-a părut minunat cum cuvântul "sarcină" poate lega două universuri total diferite : universul electric și cel uman. Când spunem „sarcină" ne putem gândi la o femeie însărcinată, sau la o sarcină electrică. 
Așa cum un circuit electric poate genera curentul electric necesar aprinderii unui bec doar dacă există doi poli încărcați cu sarcini electrice opuse (plus și minus), tot așa o unire dintre doi oameni poate da naștere unui copil doar dacă aceștia sunt și ei, la rândul lor, "încărcați" diferit: bărbat și femeie.

Și cum nu putem trăi în întuneric, într casă fără  becuri, tot așa nu putem trăi într-o lume fără copii”, ne-a explicat, în exclusivitate pentru ActiveNews.ro, Camelia Lăzărescu.