ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metrorex a suplimentat numărul de trenuri în circulație la orele de vârf, între 07:00 și 09:00 și între 17:00 și 19:00, cu câte două trenuri pe magistralele 1 și 3 și cu un tren pe magistrala 2.

Astfel, pe magistrala 2 circulă 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de 3 minute, maximul posibil, din punct de vedere tehnic, în prezent, arată un comunicat al companiei. Pe magistrala 1 circulă 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare), iar pe magistrala 3 circulă 15 trenuri (2 trenuri suplimentare). La orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât și pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și de 6 minute pe restul distanței.

De la 1 decembrie vor intra în vigoare noi grafice de circulație a trenurilor de metrou pe magistralele 1 și 3, pentru diminuarea intervalelor de circulație, astfel: 2 minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și 5 minute pe restul distanței.

Compania va lua măsuri și pentru îndrumrea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces și transport, către zonele de peron cu încărcare redusă, dar și pentru limitarea accesului în stații în situații de supraaglomerare sau de urgență.