ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dispariția Alexandrei a lăsat în urmă multă durere, dar și multe semne de întrebare, pe care încercăm să le punem cap la cap, în speranța că le vom afla răspunsul, iar adevărul ne va aduce mai aproape de înțelegerea cumplitei tragedii prin care a trecut copila de 15 ani.

Despre dispariția Alexandrei s-a vorbit public pentru prima data în seara zilei de miercuri, 24 iulie, când o postare distribuită pe facebook anunța că o tânără din comuna Dobrosloveni a plecat miercuri, în jurul orei 10, spre Caracal, fără ca cineva să mai știe ceva de ea de atunci.

"A DISPĂRUT!! 
Măceșanu Alexandra, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, județul Olt, elevă la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul” Caracal, a dispărut astăzi în jurul orei 10! Ea a venit în orașul Caracal singură cu ocazie iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. Menționez că era îmbrăcată într-o CĂMAȘĂ STIL IE DE CULOARE ALBASTRĂ, BLUGI LUNGI, ȘI TENEȘII DIN POZA DE MAI JOS, părul este de culoare șaten deschis, și mărimea se poate observa în fotografie. Cine a văzut-o sau știe ceva despre ea ne poate lăsa mesaj în privat sau ne poate contacta la numarul de telefon---------- . Cu ajutorul dumneavoastră o putem găsi pe Alexandra. Vă rugăm din inimă distribuiți să afle cât mai multe persoane!!!”, se arata în postarea distribuită de familia și de prietenii Alexandrei.
A doua zi, apăreau primele știri despre dispariția Alexandrei, cea mai vehiculată variantă fiind că tânăra a plecat MIERCURI, la ora 10.00, spre Caracal, cu o mașină de ocazie. Ulterior, surse anunțau că există martori și înregistrări potrivit cărora mașina în care s-a urcat Alexandra era a lui Gheorghe Dincă, suspectul care zilele acestea a mărturisit că ar fi ucis-o.

Totuși, imaginile apărute în presă, luni, 29 iulie, cu mașina despre care se spune că era a suspectului și în care se crede că a urcat Alexandra miercuri, 24 iulie, erau din Caracal, și nu din comuna Dobrosloveni, de unde putem deduce că Alexandra era pleca din Caracal, miercuri, la ora 10!

Revenim la cronologia informațiilor despre dispariția Alexandrei, reținând că nu este clar dacă Alexandra a urcat în mașina suspectului spre sau/și dinspre Caracal. 

Despre scopul deplasării la Caracal, au existat, totodată, câteva variante, lansate în spațiul public și abandonate până la apariție unei noi ipoteze. S-a spus, pe rând, că Alexandra mergea la meditație la Caracal (deși presa amintește de un posibil profesor, nu s-a mai revenit cu detalii despre această variantă), la un suc cu prietenii, sau- cea mai nouă ipoteză, lansată de prietena Alexandrei- la întâlnirea cu prietenul ei, elev la un liceu industrial (la fel, nu există mai multe date despre posibilul prieten al Alexandrei și despre întâlnirea lor, dacă a mai avut sau nu loc).

Motivul pentru care a pornit Alexandra spre Caracal este important pentru că ne poate duce spre oameni care, poate, au întâlnit-o înainte de dispariția ei. În acest moment nu este clar când și cum a ajuns Alexandra în Caracal, din moment ce varianta oficială ne spune că s-a urcat în mașina suspectului în drum spre Caracal, iar camerele de luat vederi arată că atunci când s-a urcat în mașina respectivă, miercuri, ora 10, Alexandra era în Caracal.
Dacă miercuri, 24 iulie, la ora 10, Alexandra era deja în Caracal, când și cum a ajuns aici?

Insistăm asupra acestor neconcordanțe dintre informațiile care au ajuns în presă, deoarece considerăm că primele ore din ziua dispariția Alexandrei sunt vitale pentru aflarea adevărului. Și, dacă există chiar și o infinit de mică speranță că deznodământul nu este cel spus de suspect, credem că ar trebui făcut orice este omenește posibil pentru a afla adevărul. Cât mai repede!