ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din Timișoara au prins opt cetățeni din Iran și trei din Irak, care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, ajutați de doi cetățeni turci.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni, județul Timiș, au observat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 11 persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre România.

Polițiștii au monitorizat grupul și au observat că a așteptat până când în zonă a ajuns o mașină care a preluat migranții. Polițiștii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 persoane din Iran și Irak, cinci bărbați și trei femei, având vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum și trei minori de 4, 8, respectiv 16 ani.

De asemenea, s-a mai stabilit ca șoferul autoturismului și pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranți sunt cetățeni turci în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în Romania.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetățenii iranieni și irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 11 persoane și de trafic de migranți pentru cele două călăuze, față de care s-a luat și măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.