Polițiștii de frontieră din Timișoara au prins opt cetățeni din Iran și trei din Irak, care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, ajutați de doi cetățeni turci.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni, județul Timiș, au observat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 11 persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre România.

Polițiștii au monitorizat grupul și au observat că a așteptat până când în zonă a ajuns o mașină care a preluat migranții. Polițiștii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 persoane din Iran și Irak, cinci bărbați și trei femei, având vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum și trei minori de 4, 8, respectiv 16 ani.

De asemenea, s-a mai stabilit ca șoferul autoturismului și pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranți sunt cetățeni turci în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în Romania.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetățenii iranieni și irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 11 persoane și de trafic de migranți pentru cele două călăuze, față de care s-a luat și măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews