ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O rețelea infracțională care se ocupa cu traficul de migranți a fost destructurată de polițiștii de frontieră din Timiș în urmă cu câteva zile. Dar traficul de persoane nu era singura infracțiune comisă de membrii rețelei care opera în Serbia, România și Germania. 

Polițiștii spun că infractorii i-ar fi pus pe unii dintre migranți să transporte droguri peste frontieră, pentru a-și plăti astfel trecerea din Serbia în România și, mai departe, spre Germania, informează tion.ro.

Iar infractorii, profitând de conexiunile și traseele folosite pentru traficarea migranților, se ocupau și cu traficul de droguri, susțin anchetatorii. 

Traficanții îi puneau pe migranții ce nu-și permiteau să plătească pentru serviciile prestate de rețea să transporte droguri. Oamenii legii au reușit să descopere două transporturi de stupefiante, mai exact cannabis. În acest dosar, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a 22 de persoane și au cerut arestarea preventivă pentru 12 dintre ele.

Rețeaua de traficanți de migranți a fost destructurată în noaptea de 22 spre 23 mai. Membrii rețelei acționau pe raza județului Timiș, însă operau atât în Serbia și România, cât și în Germania. Ei ar fi încasat sume cuprinse între 4.000 - 5.000 de euro, pentru fiecare persoană transportată ilegal.

Grupul infracțional era extrem de bine organizat și avea membri specializați în călăuzirea și transportul migranților. După ce ajungeau în Timișoara, călătorii clandestini erau cazați la pensiuni de pe raza orașului, iar apoi își continuau drumul spre vestul Europei.

 
Traficanții ascundeau migranții în autotrenuri și treceau cu ei, din România în Ungaria, numai în zilele în care traficul la frontiere era foarte aglomerat. Șoferii erau plătiți cu 200 - 250 de euro pentru fiecare persoană transportată.

Sumele câștigate din activitățile ilegale sunt considerabile. Polițiștii au depistat în Vama Borș un transport de 78 de migranți, coordonat de membrii acestei rețele. Toate persoanele erau ascunse într-un autovehicul de mare tonaj.