Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox  român al Europei de Nord, s-a întâlnit la Oslo cu părinții și copiii români din Norvegia, pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, potrivit Biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Invitații Presfințitului Părinte Macarie au fost Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, cel care are în grijă directă sute de copii orfani și mame abuzate, și Prof. Dr. Pavel Chirilă.

Mihaela Nan a avut o intervenție telefonică la emisiunea "Universul Credinței" de la TVR și a explicat care este situația familiei Nan în momentul de față:

"Am fost amenințați în mai multe rânduri. Nu există nici o anchetă socială, nici o evaluare. Fără nici o dovadă, sunt luați copiii de acasă și după aceea, prin amenințări, prin depunere de mărturie falsă, ei (n.r. cei de la Protecția copilului) vor să țină copiii în custodia lor, fără o probă anume. Pe 31 mai mi-am văzut ultima oară copiii. Este strigător la cer! Dragoș plângea și striga "mami" și "tati", îl țineau exact ca pe un animal. Îl țineau în scăunel și voiau să-i pună centură, iar Dragoș țipa și voia să fugă de acolo... Gândiți-vă că are numai doi ani. (...) Sunt manipulați, loviți, Dragoș era plin de vânătăi."

Procesul trebuia să se desfășoare între 8 și 10 august, dar, din cauza vacanței judecătorești, Mihaela Nan a fost informată de avocat că va avea loc între 3 și 5 octombrie. 

Familia Nan a primit pe 1 februarie decizia finală în procesul din Norvegia, pe care, din păcate, l-a pierdut. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.

Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost luați de acasă de Barnevernet și plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a demonstra că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews