ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Demersul Coaliției pentru Familie privind inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei continuă să stârnească opinii pro și contra.

Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, a declarat că prin demersul pornit în 2016 de coaliția pe care o reprezintă și care vizează revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei se dorește păstrarea normei morale și juridice, iar o minoritate nu poate rescrie legi. 

Afirmația sa vine în contextul în care o minoritate din România încearcă să își impună voința în fața a trei milioane de oameni care au semnat pentru modificarea Legii fudamentale.

Prezent la o dezbatere televizată, la B1 TV, pe tema modificării Constituției, Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie a precizat:

„Trebuie să lămurim câteva lucruri foarte simple. Există un număr de cetățeni români care își doresc prezervarea unui model milenar de existență, de perpetuare a vieții lor, și a valorilor lor. Dreptul lor este inalienabil și imprescriptibil. Referendumul este nu despre impunerea a ceva ci despre consultarea unui popor asupra acestei chestiuni. Din referendum se poate ieși teoretic vorbind, cu mai multe soluții. Deci acest discurs extrem de negativ, de violent, împotriva consultării prin referendum, mie mi se pare inacceptabil din punct de vedere constituțional și din punct de vedere juridic. Și e vorba în primul rând nu de comunitatea ca atare, pe care o respectăm și o să vă spun că aș fi primul care să îi apăr în cazul în care ar fi supuși unui tratament discriminatoriu. Discutăm despre un discurs public fundamentalist anticreștin al unora și anticonstituțional, al unora care pretind că apără această comunitate. Din păcate, le fac mult rău, multe prejudicii.”, a spus Mihai Gheorghiu - președintele Comitetului de inițiativă cetățenească privind revizuirea Constituției, pentru B1 TV.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.