ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Mihai Gheorghiu, președintele Platformei Împreună, a comentat tăcerea personalităților care se autodefinesc drept conservatoare în jurul cazului Laurei Bretan.

Acesta spune că „tăcerea doctă și adaptată este opțiunea perfectă pentru conservatorul public”, dacă „nu sunt de anihilat cuiburi antimacron, antimerkel, dacă nu pot fi relevate "conspirațiile filetiste" și nici "stupiditatea" intrinsecă a clerului și mirenilor ortodocși, dacă nu sunt de demascat cuiburi trumpiste”.


„Tăcere deplină în taberele "conservatorilor publici", a intelectualilor publici, a "modelelor etice absolute", a "marilor scriitori", a "conștiințelor exemplare". Nimeni nu strigă pentru Laura Bretan. Dacă a vrut să facă act de mărturisire publică a credinței ei, își merită soarta, nu-i așa?! Imensa nedreptate nu smulge niciunei "conștiințe exemplare" nici măcar o lacrimă, nici măcar un oftat.

Dacă nu sunt derapaje fundamentaliste de condamnat, dacă nu sunt de anihilat cuiburi antimacron, antimerkel, dacă nu pot fi relevate "conspirațiile filetiste" și nici "stupiditatea" intrinsecă a clerului și mirenilor ortodocși, dacă nu sunt de demascat cuiburi trumpiste, atunci tăcerea doctă și adaptată situației tactice este opțiunea perfectă pentru "conservatorul public".

Dacă realitatea atacului agendei politice a nefirescului își fixează ca țintă un copil de 16 ani și explodează pe retina unei întregi țări, atunci tăcerea care confirmă realitatea ireductibilă e totuși semnul unei recunoașteri, fie ea lașă și ignară. Așa cum și tăcerea în fața imundei campanii antireferendum a fost primită cu tăcerea aprobatoare a acelorași falange modelatoare. S-a comunicat sec după referendum că "referendumul și-a ratat tema", a scris Gheorghiu pe pagina personală.