Filosoful Mihai Șora a fost prezent în Piața Victoriei alături de alți manifestanți pentru a protesta împotriva OUG 13/2017 și a guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Mihai Tîrnoveanu, un român din Brașov, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj pentru fostul ministru al Învățământului din guvernul Petre Roman, care este văzut ca un „simbol al comunismului”.

Autorul postării face referire și la „patriotismul” de care ar fi dat dovadă Mihai Șora atunci când în timpul războiului „a preferat să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România”.

Mihai Târnoveanu este un medic ardelean, fiind extrem de implicat în acțiunil de ajutorare a românilor din toată țara, în special din zona Harghita - Covasna.

„Șora Mihai, un „vampir" „boem”? Sau cum „rezistă” un „filozof” în lumea asta „rea” și în Piața Victoriei? Cu pumnul strâns. Ce satisfacție morbidă cred că are văzând acest simbol comunist proiectat (de cine oare?) pe zidurile clădirilor...își aduce aminte de tinerețe... In timpul războiului nu prea a rezistat în țară preferând să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România. După instaurarea comunismului se întoarce victorios pe meleagurile natale în anul 1948 (atunci când prigoana împotriva tineretului român atingea cote maxime), fiind încântat de noua ordine kominternistă la care aderă cu mare entuziasm ocupând funcții în aparatul de partid și de stat (în Ministerul de Externe de exemplu). Încredere mare din partea tovarășilor. După Revoluție s-a bucurat de aceeasi încredere din partea acelorași tovarăși kominterniști, Brucan Silviu luându-l sub aripa sa protectoare, propulsându-l în guvernul Petre Roman din regimul tovarășului Iliescu Ion.

A fost primul ministru al Învățământului de după 1989, fiind omul care a desființat din condei zeci de unități de învățământ cu predare în limba română din Harghita, Covasna și Mureș, înlocuind limba română cu limba maghiară la comanda UDMR. Atunci a început segregarea învățământului din România pe criterii etnice în școli și universități (vedeți și cazul Tg.Mureș, martie 1990), sub „rezistența” domnului(?) Șora. De-atunci au început să pornească întrebările „mai este actual Eminescu?, nu e prea extremist Goga? nu se vorbește, scrie prea mult de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncoveanu, de Istoria Românilor? ” Intrebări ce începeau să se pună în Grupul de Dialog Social (Mihai Șora printre fondatori) și Revista 22. Rezultatele acestor semințe otrăvitoare se văd din păcate prea bine azi...dar ce face azi tovarășul Șora Mihai? Culmea, #rezistă cu pumnul strâns în Piața Victoriei în mijlocul unor tineri mult prea ocupați (la propriu și la figurat) să mai citească biografiile și simbolurile idolilor lor, dar „liberi” să aplaude pumnul.

„Iarna rezistenței noastre”, tovarășe Șora? A venit destulă iarnă din Siberia, adusă de tancurile sovietice pe care le-ați aplaudat. E timpul rezistenței românești, tovarășii au rezistat destul pe aici. Noroc ca Brucan e un pic ocupat, ca altfel „rezista" și el alături de subalternii lui de la GDS și 22...”, a scris Mihai Tîrnoveanu pe contul său de Facebook.

În urmă cu câteva zile, Mihai Șora postase pe pagina sa de Facebook, o fotografie din balconul casei sale, unde a scris în zăpadă mesajul: "IARNA REZISTENȚEI NOASTRE".

„Dragii mei, odată și-odată, va veni și primăvara. În balconul meu de la etajul trei vor fi petunii și mușcate. Până atunci, e iarna rezistenței noastre", este mesajul care insoteste fotografia postată de Mihai Șora pe Facebook.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews