ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a finalizat proiectul Legii pensiilor.

„Nedreptățile sunt imense, evident că da, în tot ceea ce înseamnă pensii. (...) Știu că doamna ministru Olguța Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică și el va trebui implementat", a declarat Mihai Tudose pentru Antena 3.

Premierul a mai spus că unul dintre principalele scopuri ale acestui proiect este reducerea nedreptăților din sistem.

„Da, ăsta este și unul dintre scopurile principale. (...) Un general de 94 de ani care a luptat în război (...) are pensie 10% față de un colonel care a ieșit la pensie la 45 de ani. Mie nu mi se pare absolut deloc drept, ci dimpotrivă, e nu jignitor, e revoltător", consideră premierul. 
 
ActiveNews a scris despre faptul că mai multor ofițeri li s-a aprobat ieșirea la pensie, după care au fost angajați în minister imediat, , în timp ce un general care și-a câștigat gradele pe timp de pace ajunge să aibă pensie de peste 20.000 de lei, adevărații eroi ai țării, cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, își duc bătrânețile având pensii mult mai mici.