ACTUALIZARE 28.05/11:00 Alte câteva sute de persoane s-au alăturat demersului de susținere a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Printre aceștia se numără teologul și publicistul Mihail Neamțu, preotul și jurnalistul Daniil Iacșa, jurnaliștii Gabriel Tudor (Digi FM), Corneliu Vlad Matache (TVR), Ionuț Gurgu directorul Editurii Predania, sociologii Teodora Mîndru și Ovidiana Bulumac sau actrița Ioana Picoș-Făgădaru.

Vă reamintim că puteți semna scrisoarea deschisă prin accesare acestei pagini de facebook, unde este necesar să vă lăsați adeziunea sub forma unui mesaj. Toate semnăturile vor fi centralizate pe documentul ce va fi trimis CNCD.

Știrea inițială

Aproape 40 de personalități s-au alăturat, ieri, demersului inițiat  de mai mulți academicieni, în frunte cu profesorul Ioan-Aurel Pop, în favoarea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Dintre acestea, menționăm pe profesorul Octavian Gordon, fost director al Bibliotecii Naționale, Zoe Rădulescu, fost deținut politic, artiștii Horia Țigănuș și Paul Hitter, eseista Aura Christi, jurnalista și cineasta Marilena Rotaru, jurnaliștii Dan Tănasă și Matei Dobrovie, actorul Aureliu Surulescu etc.

Menționăm că demersul vine după ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a fost reclamat la CNCD de două ori: o dată pentru că ar fi „discriminat” romii, afirmând că statisticile arată că multe dintre mamele minore provin din această comunitate, iar a doua oară pentru că l-a parafrazat pe Victor Hugo într-o emisiune la Trinitas TV. Marele scriitor francez afirmase„Cine nu crede în nimic este capabil de orice”.

Iată lista celor care au semnat ieri, scrisoarea deschisă adresată CNCD:

Rafael Udriște – jurnalist

Marcel Bărbătei - jurnalist
Silvan Găvenea - avocat 
Octavian Gordon - teolog, profesor universitar
Zoe Rădulescu - profesor, fost deținut politic
Eugen Sechila - militar 
Elena Sechila - psiholog
Dan Cârlea - psiholog, scriitor
Horia Țigănuș - artist plastic
Vasile Postolachi - profesor
Eugen Tănăsescu - preot, jurnalist
Aureliu Surulescu - actor
Horațiu Șerb - întreprinzător
Ghiga Simona - Carmen, expert contabil
Andrei Manea  - Antreprenor, MBA
Dan Tănasă - jurnalist
Paul Hitter - pictor
Ciprian Nastasiu - avocat
Dr Stefan Bedereag - medic primar
Cristina Dițoiu- psiholog - sociolog
Maia Maironi - designer
Andrei Gabriel Adrian - profesor, preot
Tiberiu Popescu - economist
Dragoș Geamănă - psiholog
Matei Dobrovie - jurnalist
Antonio Andrușceac - asistent social -Teolog
Șerban Laurențiu Anghel - jurist
Ioana Emanuela Hagiu - artisr plastic
Gârba Eugenia - subinginer
Andrei Rînea - programator
Cornelius Florin Stoica - jurnalist, teolog
Vasile Nederiță - jurnalist, teolog
Valeriu Florin Stan -  jurnalist, teolog
Badea Ionuț - liber profesionist
Marilena Rotaru - jurnalist de televiziune, cineast

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews