ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste opt mii de bihoreni au participat sâmbătă, în Piața Unirii din Oradea, la adunarea publică pentru modificarea Constituției pe tema familiei, organizată de Coaliția pentru Familie.

La adunarea publică a participat și familia Marius și Ruth Bodnariu, românii ai căror copii fuseseră luați, în baza unui ordin temporar de plasament, de către Serviciul norvegian de protecție a copilului (Barnevernet).

„Vă mulțumim pentru rugăciunile fierbinți și pentru ajutorul vostru, pentru demonstrații și protestele în stradă, pentru a ne putea reîntregi familia. Dumnezeu să vă răsplătească cu bucuria de care ne-a făcut parte și nouă. (...) Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să își oglindească chipul și slava în familie, așa cum a orânduit-o el: un tătic, o mămică și pruncii, pe care tot el îi sau nu-i dă", a spus Marius Bodnariu.

Alături de fanfara și corul studenților ortodocși, familia Bodnariu a cântat, împreună cu toți participanții la adunare, cântecul „Suntem o familie unită".

„Am venit astăzi la această adunare publică pentru că sunt femeie, sunt soție, sunt mamă, sunt deputat în Parlamentul României și susțin familia formată din bărbat și femeie și copii, pentru că acesta este locul cel mai potrivit în care copiii pot să se dezvolte armonios. O societate puternică este formată din familii puternice" a declarat deputatul Florica Cherecheș.

Organizatorii au invitat la microfon conducătorii mai multor instituții, culte creștine, reprezentanți ai unor asociații care sprijină modificarea Constituției, precum și familii tinere. Au luat cuvântul episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo și alți conducători de comunități creștine.

Coaliția pentru Familie, susținută de cultele creștine din România, solicită ca, odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, să se organizeze și referendumul pentru modificarea Constituției, a articolului 48 în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".