ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, în Ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, în București, mii de persoane au participat la tradiționala procesiune de Florii. La București, de la Mănăstirea Radu - Vodă oamenii au parcurs traseul până la Catedrala Patriarhal, în frunte cu PS Timotei Prahoveanul, Episcop - Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Eu am venit pentru că, în primul rând, îl iubesc pe Hristos și într-un fel refacem drumul său”, a povestit una dintre participante la Radio Trinitas.

Pe drum, procesiunea s-a oprit la Catedrala Sfântul Spiridon Nou, la biserica Sfânta Ecaterina, paraclis universitar și pe Colina Patriarhiei, acolo unde i-a așteptat Patriarhul României, PF Daniel.

Și la Iași, peste 2.000 de mireni, plus 100 de preoți, au participat la Procesiunea din Ziua Ajunului Floriilor. Tradiționalul pelerinaj în ajunul Floriilor a fost condus de către Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care a oficiat anterior slujba Vecerniei la Biserica Bărboi. Pelerinii ieșeni au parcurs traseul evenimentului începând cu biserica din Târgu Cucu – Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” – Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, procesiunea îndreptându-se spre Catedrala Mitropolitană.

La fiecare oprire, clericii au înălțat ectenii și rugăciuni, iar la finalul pelerinajului, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, i-a întâmpinat pe credincioșii ieșeni la catedrală, rostind rugăciunea de binecuvântare pentru pelerini, după care a urmat un scurt cuvânt din partea Înaltpreasfinției Sale:
„Procesiunea în sine este un act de credință, un act de mărturisire, un act de nădejde. Pelerinajul este un act de credință în iubirea lui Dumnezeu Tatăl, revărsată peste lume de la creație până la sfârșitul veacurilor. Procesiunea este act de credință în harul Domnului nostru Iisus Hristos oferit lumii prin coborârea Sa pe pământ, viețuirea Sa printre oameni, prin luarea păcatelor și suferințelor noastre asupra Lui. Procesiunea este act de credință în împărtășirea Duhului Sfânt. Știm bine că țelul viețurii creștine este dobândirea Duhului Sfânt încă din această lume. Pelerinajul este și act de mărturisire, de mărturisire a smereniei lui Hristos arătată prin intrarea în Ierusalim șezând pe mânzul asinei.”