ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capitala pierde finanțare din fonduri europene și de la bugetul de stat în valoare totală de peste 124 de milioane de lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate la 31 decembrie, termen stabilit prin acordul de finanțare în cadrul Programului Operațional Sectorial 2007-2013 (POR), se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Alte aproximativ opt milioane de lei, care puteau fi utilizați din fonduri europene, vor fi plătiți din bugetul Primăriei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte, pentru care s-a solicitat prelungirea termenului de implementare până la data de 30 iunie 2016.

"Situația proiectelor cu finanțare europeană arată clar modul în care a fost administrat orașul până acum: dezastruos, în total dispreț față de banul public, față de bucureșteni. Nu este o situație cu care să ne mândrim. Este o realitate de la care pornim pentru a încerca să îndreptăm erorile trecutului. Avem obligația și responsabilitatea unui act administrativ eficient, în interesul bucureștenilor, iar eforturile Primăriei Capitalei se vor îndrepta către acest obiectiv.

Am ținut să fac publică situația proiectelor cu finanțare europeană pentru că bucureștenii trebuie să știe faptul că s-au pierdut acești bani, iar noi va trebui să suportăm din taxe și impozite locale acest lucru. Vom avea o gaură în buget, iar vina aceasta este în întregime a fostei administrații. Va trebui să ducem proiectele la bun sfârșit, iar acest lucru îl vom face din surse proprii. Administrarea dezastruoasă a primăriei ne va costa pe fiecare dintre noi", a declarat primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.