ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Fifor a spus, într-o conferință de presă susținută la Brigada 81 Mecanizată din Bistrița, că a fost aprobat în Guvern un memorandum pentru deblocarea a 6.400 de posturi în Armată și că în scurt timp urmează să aibă loc încadrările.

Armata vrea să angajeze și 400 de medici și 50 de psihologi.

„Încadrările pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare sunt funcții de toate tipurile, de toate categoriile: și soldați, și subofițeri, și maiștri militari și ofițeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să-i încadrăm, în jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim să-i încadrăm în Armata Română. Salariile medicilor din armată sunt la fel de mari ca și cele din sistemul de sănătate. Încercăm, într-un termen relativ scurt, să putem încadra aceste funcții astfel încât să acoperim un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armată. Nu putem să rezolvăm totul deodată, avem un buget foarte bun, mai bun decât anul trecut pentru că în România a fost creștere economică și 2% din Produsul Intern Brut reprezintă o sumă considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul”, a afirmat Fifor, potrivit Mediafax.

Mihai Fifor a mai spus că intenționează să reia programul de voluntari al Armatei, după ce acesta a fost analizat, iar conducerea Ministerului a descoperit problemele pentru care acesta nu a putut fi pus în practică anul trecut.

„Programul de voluntari al Armatei va fi reluat. Am analizat ceea ce nu a mers în prima instanță, pentru că nu a fost cel mai de succes program al Armatei Române. S-a făcut o analiză, am văzut unde trebuie îmbunătățit acest program și da, se reia programul de voluntariat al Armatei Române”, a spus Mihai Fifor.

Legea privind Statutul rezerviștilor voluntari a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 și prevedea recrutarea de rezerviști voluntari care ar fi trebuit să completeze necesarul de militari al Armatei pe timp de pace sau în stuatii de criză și război.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews