Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene clarificări cu privire la proiectul care prevede  construirea unei linii de metrou, Aeroport Otopeni-Gara de Nord.  Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, linia de metrou va avea o lungime de  14,2 km și 12 stații de metrou, informează Agerpres.

Ministerul Transporturilor  a transmis  că proiectul costruirii noii linii de metrou, se va finaliza în anul 2023, după ce Comsia Europeană i-a cerut pe 12 septembrie mai multe informații despre acest plan. Ministerul a mai transmis că pentru proiect sunt alocați un total de  6,345 miliarde de lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațonal Infrastructură Mare 2014-2020, este de 2,776 miliarde de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată - 2,36 miliarde de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 416,52 milioane lei va fi finanțată din bugetul beneficiarului), iar suma 1,455 miliarde de lei va fi asigurată printr-un împrumut JICA (Japan International Cooperation Agency).

 Proiectul Ministerului Transporturilor  se desfășoară pe o perioadă de 120 luni. A început în 1 ianuarie 2014 și  se va finaliza în 31 decembrie 2023. 

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.