Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene clarificări cu privire la proiectul care prevede  construirea unei linii de metrou, Aeroport Otopeni-Gara de Nord.  Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, linia de metrou va avea o lungime de  14,2 km și 12 stații de metrou, informează Agerpres.

Ministerul Transporturilor  a transmis  că proiectul costruirii noii linii de metrou, se va finaliza în anul 2023, după ce Comsia Europeană i-a cerut pe 12 septembrie mai multe informații despre acest plan. Ministerul a mai transmis că pentru proiect sunt alocați un total de  6,345 miliarde de lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațonal Infrastructură Mare 2014-2020, este de 2,776 miliarde de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată - 2,36 miliarde de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 416,52 milioane lei va fi finanțată din bugetul beneficiarului), iar suma 1,455 miliarde de lei va fi asigurată printr-un împrumut JICA (Japan International Cooperation Agency).

 Proiectul Ministerului Transporturilor  se desfășoară pe o perioadă de 120 luni. A început în 1 ianuarie 2014 și  se va finaliza în 31 decembrie 2023. 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews