ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Transporturilor va demara până la începutul lunii noiembrie licitația pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secțiunea Eroilor-Iancului, lucrările urmând ca lucrările să fie finalizate cel mai probabil în 2021, a declarat duminică ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, la un eveniment organizat de Metrorex.

 Lucrările la primul tronson al magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor, sunt în prezent în stadiu avansat, iar termenul de finalizare este jumătatea anului viitor, a declarat săptămâna aceasta directorul tehnic al Metorex, Ionel Oprea.

"Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitație pentru proiectare secțiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor - Piața Iancului. Această procedură va dura șase luni - nouă luni, apoi licitația propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcție de 36 de luni", a spus Bușe.

Potrivti termenelor înaintate de către ministru, luicrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani.

"Este foarte probabil ca în 2021 să avem  nu numai magistrala 6, ci și magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura partea aceasta de licitații și proiectare", a mai spus ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală și aeroportul Otopeni, a trecut  de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului București au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro și care va fi finanțat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 stații și o lungime de 14 kilometri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews