ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Interne a anunțat că a alocat forțe suplimentare de la Poliția de Frontieră și Jandarmerie la frontiera cu Serbia după ce în această săptămână au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei de către grupuri mici de imigranți.

Măsura a fost luată de către reprezentanții ministerului condus de Petre Tobă după ce, în această săptămână, au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei verzi de către grupuri mici de imigranți. Astfel, începând de vineri dimineață, pe lângă dispozitivul existent, s-au alăturat mașini de termoviziune, patrule canine și echipe terestre suplimentare.

"În vederea creșterii gradului de siguranță la frontiera de sud-vest a României, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara acționează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Grupării Mobile de Jandarmi Timiș, Inspectoratelor de Poliție Județene Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, precum și Inspectoratului General de Aviație, în baza unui plan comun de menținere, asigurare a ordinii publice și creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă", se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

 De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Aceste acțiuni au ca scop asigurarea ordinii publice și combaterea infracționalității transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generație, autospeciale cu sistem de termoviziune și câini de serviciu.