ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul a aprobat un memorandum prin care Ministerul Afacerilor Interne va putea organiza concursuri pentru ocuparea a 3.694 de polițiști din sursă externă, pentru a compensa deficitul de cadre în acest sector.

„În prezent, MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieșirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către polițiștii și cadrele militare în activitate, dar și din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc.”, motivează Guvernul decizia adoptată.

Deficitul de personal are „un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuțiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică”, însă sunt afectate și structuri neoperative din cadrul MAI: Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date etc.

„De asemenea, și în ceea ce privește instituțiile prefectului se impune deblocarea unor posturi și încadrarea cu personal de specialitate, având în vedere faptul că vacantarea posturilor a determinat redistribuirea sarcinilor și încărcarea excesivă cu atribuții a personalului existent”, se mai arată în comunicatul Guvernului.