ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul este sufocat de mașini, una dintre cauze fiind lipsa locurilor de parcare. Situația se va agrava și mai mult dacă un proiect inițiat de Ministerul de Interne va fi pus în practică.

Un proiect de lege care modifică în acest sens Codul Rutier a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției.


Printre măsurile stipulate în Proiectul de lege, precum cele care reglementează ridicarea mașinilor parcate neregulamentar sau blocarea roților, MAI abrogă articolul din Codul Rutier care stipula că ocuparea trotuarelor cu mașini este interzisă în lipsa unor marcaje care să permită acest lucru, indiferent dacă se lasă sau nu celebra distanță de un metru, informează hotnews.ro.

Mașinile parcate neregulamentar care blochează circulația pietonilor vor putea fi ridicate, pe lângă situațiile în care acestea staționează neregulamentar pe partea carosabilă, potrivit aceluiași proiect de lege.

Proiectul prevede câteva măsuri prin care abuzurile comise în trecut vor fi, cel puțin teoretic, eliminate. Astfel, ridicarea unei mașini va fi interzisă în cazul în care în interiorul acesteia se află una sau mai multe persoane sau în cazul în care șoferul se prezintă la mașină înainte de începerea propriu-zisă a operațiunii de ridica.

De asemenea, măsura de ridicare a unui autoturism va putea fi luată doar de către administratorul drumului sau de administrația publică locală, astfel că polițiștii rutieri nu vor mai avea atribuții în acest sens.