ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat că situația creată de urșii care au început să coboare tot mai des în localități va fi reglementată, apreciind că aceștia ar trebui împușcați pentru că cei care trebuie protejați sunt oamenii.

„Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om și animal", spune ministrul, apreciind că animalul „trebuie să rămână în spațiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate  și să fie protejați oamenii”.

Ministrul a argumentat că importanți sunt oamenii și că autoritățile se află în slujba acestora, motiv pentru care soluția este ca urșii să fie împușcați.

„De ce să nu-i împușcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situația să alegem între om și animal, să fie foarte clar!", a susținut Petre Daea, continuând: „Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem și împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm masurile care se impun".
 
În opinia sa soluția în aceste cazuri este ca deciziile să fie aplicate, iar realitatea să nu fie ocolită.
 
„E vorba de a face. Realitatea e evidentă și nu trebuie să o ocolim", a subliniat ministrul Agriculturii.