ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș, l-a primit la sediul ministerului pe ambasadorul SUA, Hans Klemm.

În cadrul acestei prime întrevederi care a avut loc astăzi, „cei doi oficiali au abordat teme de actualitate privind evoluțiile din mediul de securitate regional și din cel internațional, precum și direcțiile de intensificare a cooperării în domeniul apărării, în plan bilateral și în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, informează MApN, printr-un comunicat de presă.

Ministrul Leș a prezentat prioritățile strategice ale Guvernului în domeniul apărării și securității, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare și a punctat importanța pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA. 
 
Potrivit MApN, ministrul Apărării Naționale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite și prezența trupelor americane pe teritoriul național, subliniind că implicarea SUA este esențială pentru întărirea apărării și descurajării împotriva tuturor amenințărilor și riscurilor la adresa securității europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianței.

Gabriel-Beniamin Leș a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia, cu accent pe realizarea prezenței înaintate a NATO pe flancul estic, insistând asupra importanței intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă și la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. În context, a fost reiterată importanța Mării Negre pentru întreaga securitate și stabilitate euro-atlantică.
 
 

La rândul său, ambasadorul Klemm a mulțumit pentru contribuția esențială a României la securitatea regională și internațională, cu evidențierea eforturilor operaționale ale forțelor armate române în Afganistan, Irak și celelalte teatre de operații.
 
Ambasadorul a reiterat angajamentul solid al autorităților de la Washington pentru consolidarea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic, având ca rezultat creșterea prezenței forțelor americane în regiune și intensificarea programelor bilaterale pe linia pregătirii și exercițiilor.