ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, la Cluj, că proiectul privitor la introducerea stagiului de pregătire militară voluntară pentru liceenii și studenții din Cluj-Napoca, propus de către comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este o idee bună, adăugând că speră ca ideea să fie implementată la nivel național, potrivit News.ro.

Motoc vrea realizarea unui proiect pilot, care presupune crearea unui sistem prin care, pe bază de voluntariat, liceenii și studenții să poată beneficia de un stagiu de pregătire militară.

„Chiar în drum spre Cluj am avut o discuție pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toții o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesați de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare și un element de interfațare cu societatea. Am dori să facem asta în toată țara”, a declarat Mihnea Motoc, potrivit digi24.ro.

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a declarat, marți, că a fost constituit un grup de lucru care pregătește un proiect pilot de pregătire militară a liceenilor și studenților, pe bază de voluntariat.

Proiectul se adresează deopotrivă băieților și fetelor și ar presupune antrenarea acestora într-o unitate militară, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii își vor însuși atât noțiuni organizatorice cum ar fi curățenia în dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cât și noțiuni de tehnică militară.