ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat că există discuții ca la fabrica Electromecanica, unde acum se produc rachete antigrindină, să fie produse rachete cu rază scurtă de acțiune, în baza unui parteneriat cu un investitor străin.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că există discuții purtate cu investitori străini ca la fabrica Electromecanica din Ploiești să fie produse rachete cu rază scurtă de acțiune.

„Suntem într-un dialog destul de extins cu parteneri străini care ar dori să vină și să investească la Electromecanica Ploiești, producători de rachete care ar dori să investească în retehnologizarea fabricii și în dezvoltarea unei proiect de rachete la Electromecanica Ploiești”, a spus Fifor.

Ministrul a mai precizat că „cei care vin ca potențiali investitori în România nu trebuie să creadă în niciun moment că au venit la cumpărături”.

„Ministerul Economiei a considerat că în niciun caz cei care vin ca potențiali investitori în România nu trebuie să creadă că au venit la cumpărături sau că noi am ieșit la cumpărături în piața internațională. Banii aceștia sunt bani destinați industriei de apărare românești. Este adevărat că se vor face și achiziții din străinătate dar pe noi ne interesează ca banii aceștia să meargă și să producă plus valoare în industria de apărare românească. Asta înseamnă că orice parteneriat încheiem, o facem pentru retehnologizare, pentru un transfer de tehnologie și pentru producție în România a ceva care ulterior să fie considerat produs românesc, produs omologat NATO”, a mai spus ministrul Economiei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews