ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Ruse a avut loc un eveniment al cetăţenilor români şi bulgari la care a participat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dar şi ministrul Justiţie din România, Robert Cazanciuc.

În cadrul dialogului, o participantă din România a susţinut că membrii LGBT sunt consideraţi "cetăţeni de mâna a doua" în unele state, opinând că în România cel mai probabil se va respinge o propunere ce reglementează familiile homosexuale.

Frans Timmermans a fost primul care a răspuns, declarând că în atribuţiile CE nu intră aceste lucruri. Olandezul a mai adăugat că "fiecare stat membru trebuie să hotărască pentru sine". Robert Cazanciuc a declarat că în România a fost "o evoluţie spectaculoasă" a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex, precizând că se pune problema dezbaterii unei legi care să permită căsătoria.

"Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a declarat Cazanciuc.