Ministrul Muncii, Ana Costea, și-a dat demisia joi din funcție. Premierul Dacian Cioloș a acceptat această decizie.

"Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile.

În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice”, anunță Dacian Cioloș pe site-ul guvernului.

Marți, 12 aprilie, Cosmin Andreica, consilierul ministrului Ana Costea, preciza că ministrul Muncii își va depune mandatul dacă nu se va ține cont de părerea sa privind proiectul de ordonanță privind salarizările bugetarilor.

"Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanță de urgență care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloș pentru ca în regim de urgență să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanță. Nu se poate porni de la premisa că venim și oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecții din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greșită", a declarat atunci Marius Nistor, președintele executiv al Federației „Spiru Haret".