ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că Sorina, fetița dată spre adopție unei familii din SUA, se află împreună cu familia adoptivă la un domiciliu care, potrivit procurorului, nu poate fi comunicat, urmând o perioadă de monitorizare, atât în România, cât și în SUA, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, mistral Budăi a precizat că a cerut un raport de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj (DGASPC), ” în care să se spună exact ce s-a întâmplat și să prezinte punctul de vedere al psihologului și asistentului social”.

„Eu, ca un vechi lucrător în asistența socială, din 1995, chiar speram să nu văd așa ceva niciodată. Am văzut că și Parchetul și IPJ au anunțat că vor face verificări și vor vedea exact ce s-a întâmplat acolo. Eu am dat ordin președintelui ANPDCA (Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție n.r.) să ceară un raport scris de la DGASPC Dolj să vedem, cei doi angajați de DGASPC Dolj să ne spună exact punctul lor de vedere, al psihologului și al asistentului social. Să ne spună exact ce a fost acolo. Cel mai important acum din punctul meu de vedere este să ne ocupăm de starea copilului. Noi avem posibilitatea și cu siguranță o vom face. Avem potrivit legislației o monitorizare post adopție. Atât timp cât familia va fi în România noi vom face această monitorizare, iar când se va deplasa în SUA, avem o instituție similară cu care avem încheiat un acord de colaborare și cu siguranță vom face această monitorizare și dacă situația va șchiopăta, cu siguranță voi informa opinia publică", a afirmat Marius Budăi, la România TV.

Acesta a precizat că fetița se află în prezent cu familia adoptivă și că, potrivit procurorului, domiciliul acesteia nu poate fi comunicat.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut vineri o anchetă în cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă care a fost dată spre adopție și care a fost preluată vineri de autorități de la o asistentă maternală în urma unei hotărâri judecătorești, adăugând că a solicitat și ca acestui copil să i se acorde consiliere psihologică.

ActiveNews a relatat, vineri, despre acest caz cutremurător.