ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți sau miercuri va fi emisă o nouă ordonanță militară, prin care se vor face anumite clarificări cu privire la sărbătorile pascale, a anunțat, marți, la Azuga, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Vom anunța niște măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paști și cred că vor înțelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât și credincioșii, și clericii să fie protejați, dar, în același timp, să se bucure și de Sfintele Paști și de lumină", a declarat Vela.

Ministrul Vela a mai spus: „Cu părere de rău că toți suntem afectați în acest moment și în preajma acestor sărbători. E de preferat să suferim puțin acum, ca să avem începând de anul viitor și sănătate și pe cei dragi alături de noi și să sărbătorim Paștele sănătoși și optimist legat de viitorul națiunii române”, a anunțat în marți dimineață ministrul de Interne.

Vela le-a mulțumit românilor că au înțeles situația și că au respectat, în mare parte, măsurile stabilite de autorități.

„Comparativ cu alte state, stăm cel mai bine”, a mai spus sursa citată.
 
Recent, au apărut foarte multe voci în spațiul public,  între care și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nemulțumite de restricțiile impuse de autorități de Paști, în comparație cu lejeritatea arătată în alte cazuri.