ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, reacționează în urma cazului lui Petrică, un nevăzător care a vrut să urce într-un autobuz la Târgu Frumos împreună labradorul care îi este ghid, însă fost însă dat jos din mașină, cu brutaliate, deși rezervase bilete din timp, și pentru el, și pentru cățel.

Într-o postare pe Facebook, Carmen Dan a anunțat că reprezentanții Poliției Române fac verificări suplimentare în acest caz.

„Din păcate, trăim vremuri în care starea de normalitate este tulburată de cazuri despre care vreau să cred că sunt excepții. Vreau să cred că de acum înainte se va crea un precedent și astfel de situații nu se vor mai ivi, iar drepturile oamenilor precum Petrică vor fi respectate! Sesizarea făcută ieri de Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc că m-a sensibilizat și m-a intrigat.

Cazul lui Petrică din Pașcani mă interesează în primul rând ca om, pentru că gândesc că dinamica lucrurilor pe care le trăim ar trebui să nu ne facă să ne îndepărtăm unii de ceilalți, ci dimpotrivă, să ne bucurăm de o normalitate liniștită, chiar dacă unii dintre noi suferă de o boală, se luptă cu un handicap sau sunt defavorizați de natură. Din postura funcției de ministru al afacerilor interne, am reacționat cum am aflat de 'pățania' lui Petrică. Am luat legătura cu doamna Baban care a avut amabilitatea să îmi dea numărul de telefon al domnului Petrică pe care l-am și sunat. În acest moment, reprezentații Poliției Române desfășoară verificări suplimentare pentru a afla exact ce s-a întâmplat atunci, iar dacă cineva a greșit atunci acela trebuie să plătească!", a transmis Carmen Dan, pe Facebook.

Liviu Dragnea a scris sâmbătă, pe facebook, că a aflat despre cazul lui Petrică și că a rugat-o pe Carmen Dan să facă verificări și să ia măsurile care se impun.

Cazul lui Petrică din Pașcani a fost povestit pe Facebook de o cunoscută a acestuia, Laura Baban.