ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este judecat de trafic de influență. În același dosar Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraților de la Tribunal nu este definitivă.

Fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost judecat pentru trafic de influență, iar Marian Căpățână pentru complicitate la trafic de influență.

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.

Scandalul dintre fratele lui Traian Băsescu și familia lui Bercea Mondial a avut în 2015 un prim deznodământ. Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru șantaj.

Este pedeapsa maximă în acest dosar, în care rudele lui Bercea sunt acuzate că l-au șantajat pe fratele fostului președinte, Mircea Băsescu. Izaura Anghel și soțul acesteia au fost condamnați la 4 ani și șase luni de închisoare.

Pe 11 decembrie însă, procurorii au cerut pentru fratele fostului președinte o pedeapsă cu închisoare de 7 ani, dar și confiscarea sumei de 250.000 de euro, pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Scandalul a pornit din 2014, atunci când au apărut o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.