ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se adâncesc controversele după accidentul în care a murit poliţistul din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. TVR a intrat în posesia unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere de pe bulevardul Uranus, care pun sub semnul întrebării informaţiile oficiale ale Poliţiei Capitalei cu privire la traseul coloanei oficiale. 

Surse autorizate au declarat că pe Bulevardul Uranus în seara de 20 octombrie, ar fi trecut trei coloane oficiale. Inclusiv cea a ministrului de interne, Gabriel Oprea. Numai că imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă indică altceva.

Din imaginile obţinute de reporterii TVR pe strada Uranus, în intervalul 18-19, sunt remarcate două coloane oficiale, fiecare dintre ele are în componenţă 6-7 maşini. Din informaţiile furnizate de autorităţi, pe aici ar fi trebuit să treacă şi coloana vicepremierului Gabriel Oprea, formată însă din numai două maşini.

Poliţia Capitalei susţine că traseul urmat de Gabriel Oprea a început în cartierul Băneasa. A continuat pe ruta Piaţa Presei Libere, Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - Bulevardul Uranus şi strada Ştirbei Vodă. Una dintre coloanele oficiale a trecut prin dreptul unei camere de supraveghere de pe bulevardul Uranus, la ora 18.13. A doua, la ora 18.49. Potrivit surselor autorizate, Gabriel Oprea nu s-ar fi aflat în maşinile din cele două coloane. Rămâne întrebarea: la ce oră a trecut pe bulevardul Uranus coloana vicepremierului?

Între timp au apărut şi informaţii despre ultima discuţie purtată de agentul de la Rutieră care şi-a pierdut viaţa. Surse autorizate au declarat pentru TVR că acesta a vorbit cu naşul său, care era chiar poliţistul aflat la volanul maşinii de poliţie cu rol de antemergător al coloanei oficiale. Cazul trebuie să fie elucidat de procurori.

Pe strada Ştirbei Vodă, gropile au fost astupate şi numai câteva lumânări şi o fotografie a poliţistului Bogdan Gigină ne arată că aici s-a petrecut o tragedie.