ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa 50 de membri ai comunității LGBT au manifestat astăzi, în Piața Universității din Capitală, cerând legalizarea parteneriatelor civile. Printre manifestanți erau prezenți și copii, aduși acolo de părinții lor.

Evenimentul, organizat de Susțin LGBT și MozaiQ, a fost autorizat de Primăria Capitalei. Organizatorii preconizau că vor fi prezente în jur de 400 de persoane și că manifestarea se va încheia la 17:00. Cu o jumătate de oră mai devreme însă, în zonă nu mai erau decât organizatorii și voluntarii.  

Ȋn mod simbolic, adică fără niciun fel de valoare legală, au fost încheiate și 25 de parteneriate civile, 9 dintre ele între persoane heterosexuale, iar cuplurile au primit „certificate” inscripționate cu stema României.

La evenimentul LGBT de azi au fost prezenți și deputatul PSD Florin Manole, dar și fostul parlamentar Remus Cernea, cel care a inițiat proiectul de lege privind legalizarea parteneriatului civil. 

Respins de Senat, proiectul de lege e blocat în Comisia Juridică a Camerei Deputaților din luna februarie a acestui an.