ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa i-a aparținut Înalt Preasfinției Sale Ioan, care a vizitat penitenciarul în care acesta era încarcerat, ocazie cu care a aflat că soția și cei 4 copii ai deținutului nu aveau o locuință în care să-l aștepte.

Anul acesta Mitropolitul Banatului, alături de alți reprezentanți ai Mitropoliei, a fost în vizită la penitenciarul Timișoara și a cerut deținuților care au fost de acord cu acest lucru adresele familiilor, relatează pressalert.ro.

Reprezentanții Bisericii au avut în vedere în special familiile cu situații dificile, iar printre acestea se numără și familia unui bărbat condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare pentru conducere fără permis.

Când reprezentanții Mitropoliei s-au dus să le ducă bunuri înainte de Paști, au constatat că familia acestuia-deținutul avea soție și 4 copii sub 10 ani- nu are o locuință

 „Atunci mi-a venit ideea să le asigurăm celor patru copii o casă. Astăzi a dat Dumnezeu și am semnat contractul. Mitropolia Banatului a pus banii, iar contractul a fost semnat între vânzător și această familie. Am pus o clauză prin care deținutul și soția nu pot să vândă casa în următorii 10 ani. Astfel, copiii vor avea sigur o casă și condiții să meargă la școală. Cu ajutorul comandantului închisorii din Timișoara, deținutul a fost și el astăzi la notar să semneze contractul. Nu spunem în ce localitate este casa, pentru că vrem că familia să poată să se mute liniștită acolo după ce, în următoarele 2-3 săptămâni, vom restaura casa. Așa a dat Dumnezeu, că lucrurile să se întâmple în această perioadă cu probleme în închisori”, a spus IPS Ioan, potrivit pressalert.ro.

Deținutul va fi eliberat la sfârșitul anului