ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În replică la unele informaţii apărute în presă, Mitropolia Moldovei precizează că Monahul Teodot a fost exclus de la Mănăstirea Petru Vodă încă de la sfârșitul lunii iunie 2014. 

"Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Monahul Teodot nu mai face parte din obștea Mănăstirii „Petru Vodă” încă de la sfârșitul lunii iunie 2014. La acel moment, având în vedere repetate abateri canonice, Consiliul Mănăstirii „Petru Vodă” a decis să nu mai primească în obște pe Monahul Teodot, care, refuzând să intre în rânduiala cuvenită, a părăsit acest așezământ monahal. "

Fostul călugăr de la Mănăstirea Petru Vodă a protestat, pe 19 septembrie, împotriva construirii megamoscheei, alături de alte circa 400 de persoane. Protestatarii au adus atunci 500 de cruci şi au ţinut o slujbă pe terenul alocat de Guvern.

În urma participării lui Teodot, pe 14 septembrie, la un protest similar, Patriarhia Română şi-a exprimat dezaprobarea faţă de respectiva acţiune. Patriarhia a precizat atunci că Teodot nu mai reprezintă Biserica Ortodoxă Romană şi că a fost exclus din Mănăstirea Petru Vodă. 

Zilele trecute, Marius Rogojină, fostul călugăr Teodot de la Mănăstirea Petru-Vodă, a reținut din nou capul de afiș al opiniei publice.

Părintele Teodot a scris o scrisoare și a distribuit-o în spațiul public, în care cerea demisia Patriarhului Daniel:

"Știm cu toții că de mai multă vreme sunteți principalul propovăduitor și susținător al ecumenismului în România. Problema mega-moscheei se încadrează la ecumenismul inter-religios."