În replică la unele informaţii apărute în presă, Mitropolia Moldovei precizează că Monahul Teodot a fost exclus de la Mănăstirea Petru Vodă încă de la sfârșitul lunii iunie 2014. 

"Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Monahul Teodot nu mai face parte din obștea Mănăstirii „Petru Vodă” încă de la sfârșitul lunii iunie 2014. La acel moment, având în vedere repetate abateri canonice, Consiliul Mănăstirii „Petru Vodă” a decis să nu mai primească în obște pe Monahul Teodot, care, refuzând să intre în rânduiala cuvenită, a părăsit acest așezământ monahal. "

Fostul călugăr de la Mănăstirea Petru Vodă a protestat, pe 19 septembrie, împotriva construirii megamoscheei, alături de alte circa 400 de persoane. Protestatarii au adus atunci 500 de cruci şi au ţinut o slujbă pe terenul alocat de Guvern.

În urma participării lui Teodot, pe 14 septembrie, la un protest similar, Patriarhia Română şi-a exprimat dezaprobarea faţă de respectiva acţiune. Patriarhia a precizat atunci că Teodot nu mai reprezintă Biserica Ortodoxă Romană şi că a fost exclus din Mănăstirea Petru Vodă. 

Zilele trecute, Marius Rogojină, fostul călugăr Teodot de la Mănăstirea Petru-Vodă, a reținut din nou capul de afiș al opiniei publice.

Părintele Teodot a scris o scrisoare și a distribuit-o în spațiul public, în care cerea demisia Patriarhului Daniel:

"Știm cu toții că de mai multă vreme sunteți principalul propovăduitor și susținător al ecumenismului în România. Problema mega-moscheei se încadrează la ecumenismul inter-religios."


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews