Într-un moment greu pentru învățământul românesc, în care mulți părinți reușesc cu greu să strângă banii necesari pentru a-și trimite copiii la școală, se găsesc și instituții care să-i răsplătească pe elevii cu rezultate bune.

Astfel, Arhiepiscopia Craiovei, din cadrul Mitropoliei Olteniei a Bisericii Ortodoxe Române, oferă copiilor care au avut rezultate la olimpiade o tabără la Mănăstirea Tismana.

Evenimentul a avut loc între 6-9 iulie și participă peste 80 de elevi de la școlile și liceele din Oltenia, județele, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt.

Olimpicii au fost însoțiți de profesori, participând împreună la un program cu activități creative și recreative, informează Ediția de Oltenia a Ziarului Lumina.

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, a fost prezent în mijlocul copiilor, pe 7 iulie, când a rostit un cuvânt de învățătură și de binecuvântare.

Tabăra a fost susținută financiar de către Arhiepiscopia Craiovei. Aflată în paragină, tabăra de la Tismana a fost trecută de Guvern, în 2013, în administrarea Mitropoliei Olteniei. Botezat cu numele Sf.Nicodim, după întemeietorul Mânăstirii Tismana, complexul a fost modernizat și îmbunătățit, fiind folosit de Mitropolia Olteniei pentru a găzdui copiii din zona de Sud-vest a țării.

De asemenea, tabăra este vizitată anual de către mii de copii români din diaspora, care sosesc în zonă prin mijlocirea episcopiilor românești de peste hotare. Tabăra, ca și complexul monahal, primesc turiștii în condiții civilizate. Pentru mai multe informații puteți accesa siteul mănăstirii făcând click aici.
 
Pentru galeria foto cu tabăra și mănăstirea Tismana faceți CLICK AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews