ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un moment greu pentru învățământul românesc, în care mulți părinți reușesc cu greu să strângă banii necesari pentru a-și trimite copiii la școală, se găsesc și instituții care să-i răsplătească pe elevii cu rezultate bune.

Astfel, Arhiepiscopia Craiovei, din cadrul Mitropoliei Olteniei a Bisericii Ortodoxe Române, oferă copiilor care au avut rezultate la olimpiade o tabără la Mănăstirea Tismana.

Evenimentul a avut loc între 6-9 iulie și participă peste 80 de elevi de la școlile și liceele din Oltenia, județele, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt.

Olimpicii au fost însoțiți de profesori, participând împreună la un program cu activități creative și recreative, informează Ediția de Oltenia a Ziarului Lumina.

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, a fost prezent în mijlocul copiilor, pe 7 iulie, când a rostit un cuvânt de învățătură și de binecuvântare.

Tabăra a fost susținută financiar de către Arhiepiscopia Craiovei. Aflată în paragină, tabăra de la Tismana a fost trecută de Guvern, în 2013, în administrarea Mitropoliei Olteniei. Botezat cu numele Sf.Nicodim, după întemeietorul Mânăstirii Tismana, complexul a fost modernizat și îmbunătățit, fiind folosit de Mitropolia Olteniei pentru a găzdui copiii din zona de Sud-vest a țării.

De asemenea, tabăra este vizitată anual de către mii de copii români din diaspora, care sosesc în zonă prin mijlocirea episcopiilor românești de peste hotare. Tabăra, ca și complexul monahal, primesc turiștii în condiții civilizate. Pentru mai multe informații puteți accesa siteul mănăstirii făcând click aici.
 
Pentru galeria foto cu tabăra și mănăstirea Tismana faceți CLICK AICI.