ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu acordă suficientă grijă susținerii familiei, de cele mai multe ori motivând lipsa banilor, a atras atenția Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, în cadrul unei întâlniri.

„Este prea puțină grijă față de copil, începând de la contribuția bănească ce se acordă la venirea copilului pe lume. Este nevoie să existe o siguranță a mamei, care trebuie să știe că este ocrotită și ajutată ca să poată să nască, să crească și să facă educație copiilor. Sunt probleme, este adevărat, dar întotdeauna se spune că nu sunt bani. Este o problemă dureroasă pentru noi faptul că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo. Pentru că în afara țării mama primește, până la o anumită vârstă a copilașului, o alocație constantă care este suficientă pentru ea și copil”, a spus Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, conform publicației Tribuna.

El a adăugat faptul că Biserica este dispusă să se implice într-un proiect pentru educarea copiilor, inclusiv financiar, și a amintit de faptul că parohiile, începând de la cele mici până la cele din orașele mari, se implică în proiecte pentru susținerea familiei și educarea copiilor.

„Este atâta bogăție în tineretul nostru, este atâta speranță, acestea noi nu trebuie să le ratăm. Sper ca în învățământ să se simtă acea singură oră de religie mult discutată. (...) Noi ar trebui să cultivăm în sufletele credincioșilor noștri dragostea responsabilă față de copil, nu o dragoste care îl distruge, îi dă toate drepturile și apoi nu îl mai stăpânește, pentru că nu mai are cum, și atunci copiii ajung unde nu trebuie”, a mai spus Mitropolitul Ardealului.