ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a fost invitat să predice în Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca cu ocazia praznicului Bunei Vestiri, informează Basilica.

În cuvântul său, ierarhul a abordat și dureroasa temă a avorturilor, un flagel care - deși este în scădere în ultimii ani -, rămâne prezent în societatea românească.

ÎPS Ioan a vorbit, în lacrimi despre faptul că în fiecare zi, 300 de copilași sunt avortați de mamele lor, astfel că aproape 100.000 de ființe nevinovate nu mai apucă să vadă lumina zilei. Acesta a făcut un apel pentru ca mamele să dea naștere la pruncii pe care-i primesc și ca fiii să-și iubească părinții.

„Să ascultăm ce se întâmplă în spațiul nostru românesc atunci când o tânără primește vestea nașterii unui fiu. Ce fac tinerele noastre azi când primesc că vor naște un fiu?

Cum răspund, tinerele noastre, astăzi? Știți că 100.000 de tinere răspund negativ la această veste în fiecare an?


Mâine, de la răsăritul soarelui și până la apus, 300 de fii ai neamului nostru românesc vor fi înjunghiați. În fiecare zi, în spațiul nostru românesc, sunt uciși 300 de copilași, sfinți, oameni de nădejde ai țării, medici, profesori, lucrători ai pământului. Iată cum răspund unele tinere astăzi acestei vești bune pe care le-o aduce îngerul lui Dumnezeu.

Iubite tinere și mame luați exemplul Maicii Domnului. Răspundeți așa cum a răspuns ea, și lăsați să zboare de pe brațele dumneavoastră români în Împărăția lui Dumnezeu. Legănați pe brațele dvs sfinți, căci Dumnezeu vă poruncește să nașteți prunci sfinți, nu monștri. Cât de binecuvântate sunt brațele mamei care a legănat sfinți pe brațele ei, așa cum Maica Domnului l-a legănat pe Fiul lui Dumnezeu. Niciodată n-am auzit aici, în spațiul nostru, spunându-se „sărut fruntea mama mea” sau „sărut obrazul mama mea”, ci noi românii am spus...„sărut mâna maica mea”.

Sărutați mâinile maicilor cât mai sunt în viață și apoi, când n-or mai fi, sărutați-le crucea de la mormânt”,  a spus printre lacrimi, ÎPS Ioan Selejan.