Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a fost invitat să predice în Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca cu ocazia praznicului Bunei Vestiri, informează Basilica.

În cuvântul său, ierarhul a abordat și dureroasa temă a avorturilor, un flagel care - deși este în scădere în ultimii ani -, rămâne prezent în societatea românească.

ÎPS Ioan a vorbit, în lacrimi despre faptul că în fiecare zi, 300 de copilași sunt avortați de mamele lor, astfel că aproape 100.000 de ființe nevinovate nu mai apucă să vadă lumina zilei. Acesta a făcut un apel pentru ca mamele să dea naștere la pruncii pe care-i primesc și ca fiii să-și iubească părinții.

„Să ascultăm ce se întâmplă în spațiul nostru românesc atunci când o tânără primește vestea nașterii unui fiu. Ce fac tinerele noastre azi când primesc că vor naște un fiu?

Cum răspund, tinerele noastre, astăzi? Știți că 100.000 de tinere răspund negativ la această veste în fiecare an?


Mâine, de la răsăritul soarelui și până la apus, 300 de fii ai neamului nostru românesc vor fi înjunghiați. În fiecare zi, în spațiul nostru românesc, sunt uciși 300 de copilași, sfinți, oameni de nădejde ai țării, medici, profesori, lucrători ai pământului. Iată cum răspund unele tinere astăzi acestei vești bune pe care le-o aduce îngerul lui Dumnezeu.

Iubite tinere și mame luați exemplul Maicii Domnului. Răspundeți așa cum a răspuns ea, și lăsați să zboare de pe brațele dumneavoastră români în Împărăția lui Dumnezeu. Legănați pe brațele dvs sfinți, căci Dumnezeu vă poruncește să nașteți prunci sfinți, nu monștri. Cât de binecuvântate sunt brațele mamei care a legănat sfinți pe brațele ei, așa cum Maica Domnului l-a legănat pe Fiul lui Dumnezeu. Niciodată n-am auzit aici, în spațiul nostru, spunându-se „sărut fruntea mama mea” sau „sărut obrazul mama mea”, ci noi românii am spus...„sărut mâna maica mea”.

Sărutați mâinile maicilor cât mai sunt în viață și apoi, când n-or mai fi, sărutați-le crucea de la mormânt”,  a spus printre lacrimi, ÎPS Ioan Selejan.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews